Gå til innhold

Motstand

mai 10, 2009

Jeg har motstand mot så mye rart. Og jeg forstår det ikke.

Som for eksempel nye impulser. Jeg elsker musikk og jeg elsker gode bøker. Likevel opplever jeg slik en motstand på å ta inn noe nytt. Jeg har tidligere nevnt at jeg mister all lyst til å lese noe eller lytte til et nytt band om noen prøver å prakke det på meg. Føringer som «Denne MÅ du bare lese» eller «Du kommer til å digge denne plata» blir av meg møtt med et høflig nikk og løfter om at lover å prøve, og jeg mentalt forkaster jeg forslaget i samme øyeblikk. Kjæresten påpeker lett oppgitt at jeg helst bare hører på Cash, Cohen, Cave og Gram Parson som jeg har hørt på i alle år. Nå er det ikke fullt så ille, men jeg er rett og slett ganske dårlig på å oppsøke ny musikk. Musikken må komme til meg ved en ren tilfeldighet, og da kan jeg plutselig bli oppslukt og hektet. 

Også var det bøker, da. Jeg har hatt lesetørke de siste årene. Det siste året har jeg vel lest 7-8 bøker, og det er for dårlig når jeg vet hvor mye det gir meg å lese en god bok. Bokhyllen har mange bøker som jeg virkelig hadde veldig lyst til å lese da jeg kjøpte de, men når jeg står foran de og skal plukke ut den neste på listen blir jeg overmannet av denne motstanden. Jeg har helst bare lyst til å oppleve de beste bøkene jeg har lest på nytt igjen. Jeg blir kresen. Tar ut en bok, leser litt på baksiden eller de første setningene. Blir kritisk. Skeptisk. Setter den tilbake. Jeg vet at eneste måten å komme forbi dette på er å bare gjøre det. Bare lese. Så vil lesegleden komme tilbake. Men likevel.Jeg reiser forresten på ferie om et par dager. Jeg elsker å lese på ferie. Jeg må plukke ut noen bøker for å ta med meg, men jeg aner ikke hvilke. Nå kan jeg angre på at jeg hamstrer hver gang jeg er på loppemarked eller mammutsalg. Det hadde vært mye enklere om det bare stod et par uleste bøker i hylla mi.

Lesetørke. Skrivetørke. Treningstørke. Lyttetørke. Husarbeidstørke. Bloggetørke.

Motstand motstand motstand. Analysere. Analysere. Analysere.  Slutte å analysere. Bare gjøre det. I morgen. 

Og hva er ditt forslag? Hva MÅ jeg bare lese? Jeg lover å ta forslagene på alvor.

3 kommentarer leave one →
 1. mai 15, 2009 10:18 pm

  Tips fra en medmotstandssvoren;

  Les «Engelen på sjuende trinnet» av Frank McCourt. Og når du har gjort det, så kan du følge på med «Ja så menn!», og «Læreren» av samme mann.
  Jeg tok i sin tid imot tipset om hans bøker, og angret aldri. 🙂

  Forøvrig koser jeg meg med bloggen din! God ferie!

 2. mai 20, 2009 7:02 pm

  Takk for tipset og hilsen!
  Engelen på sjuende trinnet er faktisk en favoritt. Jeg er velsignet med en mann som leser høyt for meg, og da vi var i Irland i fjor sommer begynte vi på den. Det er fremdeles litt igjen, men vi tar den frem av og til.
  Jeg har en historie til om den boken, men den tror jeg skal få en egen bloggpost senere.
  Ja så menn! står i hylla som en av de uleste…

  I ferien ble det Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet. Utrolig bra bok!

 3. oktober 13, 2009 2:01 pm

  Du må lese Boktyven, og så tror jeg alle har godt av å lytte til Bach innimellom.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: