Gå til innhold

Oh. My. God.

juli 7, 2008

Konserten er over.

«Du skal vel sitte på?», spurte jeg naboen i formiddag. Men jeg kjørte alt for sent på dagen for henne. Hun skulle være på Valle Hovin klokken 15 for å sikre seg en plass lengst fremme. Henne om det, tenkte jeg. Jeg er alt for lat til sånn. Bilen ble parkert i Møllergata, og det ble en fin rusletur opp til konsertarenaen. Var på plass over en time før helten gikk på scenen, men det var allerede tett med mennesker på alle gode plasser. På veien opp hadde jeg tenkt på min venninne som påpekte at Bruce er mest pop blant trøndere. Jeg fnøs av henne da hun sa det, men kom til å tenke på at de fleste jeg kjente som skulle dit er trøndere. Meg selv inkludert. Og ganske riktig; ut i fra hva jeg kunne høre var bartefolket nesten overrepresentert. De var overalt!

Oppe til venstre for scenen ble vi stående, og lovpriste storskjermene da konserten startet. Hva skal jeg si? Det var mindblowing. En endeløs serie høydepunkter. Jeg tenkte at jeg måtte komme bort til pølseboden for å kjøpe noe drikke straks det kom til et litt flatere punkt, men det punktet kom aldri. Jeg har lyst til å skrive noe bra om all energien. Hvordan jeg kjente en salig blanding av klump i halsen og latter da den nydelige, lille jenta sang Hungry Heart. Hvordan skyene drev vekk, og hvordan han bergtok. Men det var nesten ubeskrivelig. Én ting er sikkert; jeg kunne gnagd av meg venstre arm for å få stå nede ved scenen sånn som naboen.

«Hva var høydepunktet?», spurte kjæresten. Hmm. Det var vanskelig å svare på. Because the Night. Eller Last to Die. Eller forresten… kanskje Long Walk Home? Eller publikumsønsket Cover Me? Cadillac Ranch? Umulig å si.

Men det var fantastisk, og Bruce-rusen kommer til å vare lenge.

Anmeldelser: VG, Dagsavisen, Aftenposten,  og Dagbladet.

11 kommentarer leave one →
 1. juli 8, 2008 10:09 am

  Jeg tror jeg må være utsatt for en forbannelse eller noe. Jeg har vært Bruce-fan i …. over 20 år i hvert fall, men jeg har ennå ikke fått med meg en konsert! Jeg var utenfor en konsert med ham en gang… men det gjelder ikke. Snodig altså! Jeg får det ikke med meg før det er for sent. Og nå er jeg jo ikke i landet en gang. Hmph.

  Men godt å lese det var vellykket!!!

 2. Suz permalink
  juli 8, 2008 11:22 am

  Jeg har sendt sønner avgårde til bondegårsferie i dag. Jeg kan informere om at Gardermoen var stappfull av møringer med Springsteengensere.

 3. juli 8, 2008 11:28 am

  Lothiane: Dette må du bare gjøre noe med!

  Suz: Ja, jeg konstaterte at det i tillegg til trøndere var en god del møringer.

 4. juli 8, 2008 2:43 pm

  De fleste av vennene mine er der i kveld. Jeg kjenner at jeg er så misunnelig at jeg ikke har helt godt av det…

 5. juli 8, 2008 3:42 pm

  Jeg synes du går på altfor mange gode konserter. *misunnelig*

 6. juli 8, 2008 6:01 pm

  Britt Åse: Det er jeg også. Jeg vurderte nettopp å hive meg i bilen for å kjøpe svartebørsbillett. Men det får være måte på.

  lise: Dette er et veldig bra konsertår.

 7. juli 8, 2008 6:07 pm

  Hm, ja… jeg tror nok det. En dag… når Springsteen sitter der med langt, grått hår – og blir trillet rundt på scenen i rullestol mens han harker fram noen linjer fra sangene sine… DA er jeg der!

 8. juli 8, 2008 6:09 pm

  Jeg fikk endelig sett Cohen i forrige uke, etter å ha vært fan siden 1987. Den 74 år gamle mannen holdt seg veeeldig bra, altså.

 9. vaarloek permalink
  juli 8, 2008 9:04 pm

  hih, jeg håper å få høre Because the Night med Patti Smith neste torsdag 8)

 10. Geir Magne Fjellseth permalink
  juli 9, 2008 5:50 pm

  Mange gode konserter for tida, ja. Og Status Quo spiller i Måløy 3. august. De har allerede vært på Jessheim for en måned siden. Det var knallbra! Hilsen blodfan.

Trackbacks

 1. Top Posts « WordPress.com

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: